Premiär i fickformat!

Fickjournalen nr 5 1949. På omslaget Lauren Bacall och Humphrey Bogart. Och inuti, bland kärleksnoveller, modetips och skvaller, hittar vi en seriepremiär! Det var just här som ”Snurre Sprätt” mötte de svenska läsarna första gången! Fast då hette han inte ”Snurre” utan var en helt namnlös kanin. Han döptes i en namntävling ett nummer senare men fick då heta ”Kalle Kanin”!
Förmodligen var det när Allers lade beslag på rättigheterna något 10-tal år senare som namnet blev ”Snurre Sprätt”, sedemera  modifierat till det mer löjliga ”Snurre Skutt”.

2 reaktion på “Premiär i fickformat!

  1. Jag tror Snurre även fick heta ”Kalle Kanin” i FIB:s Gyllene Böcker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>