Maus: Viktig serieroman på bokmässan!

Art Spiegelmans ”Maus” är tema i det nyss utkomna höstnumret av Seriefrämjandets tidskrift ”Bild & Bubbla”. Serien är aktuell av flera orsaker; Brombergs gav förra året ut del I och II i samlingsutgåva och på den nu aktuella bokmässan i Göteborg ordnar förlaget ett scenprogram och ett seminarium på temat ”Maus”. I augusti sände dessutom SVT ett ”K-special” om Spiegelman.  Samtidigt med detta har det aktuella valresultatet skapat debatt om extremhögerns framryckning.

Maus handlar om förintelsen och dess efterverkningar. Bild och Bubbla porträtterar Spiegelman och skildrar även andra serier på samma tema. Man har även låtit några skandinaviska serietecknare göra sina tolkningar av ”Maus”.

Förutom detta innehåller tidningen recensioner, nyheter och artiklar – bl.a. en initierad analys av Lyckoslantens klassiska serie ”Spara och Slösa”!

Det aktuella numret kan köpas i Seriefrämjandets monter A01:29 på bokmässan.

En reaktion på “Maus: Viktig serieroman på bokmässan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>