Tidsspegeln (12): En Björntjänst!

Detta exempel från Vicky nr 2 1958 visar dels på en seriegenre – romantikserierna – som håller på att gå ur tiden. Dels berättar den att det också går mode i personnamn! Att heta Björn var populärt på 1940-70- talet men enligt Svenska Namn är nu populariteten kraftigt i avtagande.
För närvarande finns 61 155 män och 23 kvinnor (!) som heter Björn!

För den som tycker töntighetsgraden i gamla romatikserier är kul rekommenderas John Lustigs dräpande parodi ”Last Kiss”!

En reaktion på “Tidsspegeln (12): En Björntjänst!

  1. Rätt driven tuschning. Vet du vem som har tecknat?

    Svenska romantikserier är ofta rätt kul, då det är amerikanska miljöer och värderingar, men en rätt godtycklig anpassning med svenska namn. Har någon serie från 70-talet där de två svarta huvudpersonerna heter typ Klas och Stina.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>