Serietidningsformat: Checkhäften chockar igen!

Rune Andréassons Teddy hade varit ett av slagnumren i tidningen Tuff och Tuss och dess efterföljare Cirkus. Hösten 1959 lanserade Åhlén och Åkerlunds Teddy i en egen serietidning. Av någon (obegriplig) anledning valde man checkhäftesformatet – kanske för att konkurrera med Centerförlagets tidning Hacke Hackspett som också hade detta format!
Tidningen gavs ut varje vecka och huvudserien gick som följetong. Innehållet fylldes ut med några andra serier ur Rune A:s produktion. Skogspojken ”Puck” upplevde sina äventyr bland älgar, björnar och annat vilt i den svenska naturen medan negerpojken ”Joe” fick tampas med krokodiler, lejon och andra djur i afrikas djungel.
Djur var f.ö. också temat på tidningens baksida, där man bl.a. kunde få veta att Geparden är jordens snabbaste djur. ”Världsmästaren på 400 m skulle inte hinna mycket mer än första kurvan, förrän geparden hade sprungit ett helt varv”. Man lyckades också få in pysseluppgifter och tävlingar i tidningen, vilket onekligen var en prestation med tanke på det knappa utrymmet!
Totalt blev det 56 nummer av Teddy innan den lades ned 1960. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>