Tidsspegeln (17): Småbilar

Den knackiga ekonomin efter Andra världskriget gav småbilsförsäljningen en rejäl skjuts. Det kom diverse mindre fordon, bl.a. gav sig flygplanstillverkaren Messerschmitt in i branchen med sin Kabinenroller och reklamslogan ”Åk nästan fritt – åk Messerschmitt”!

Messerschmitt Kabinenroller

I plåtschabrakens hemland USA verkade man mest förvånad över utvecklingen, något som märks i detta 50-talsavsnitt av Lisa & Sluggo (ur Blondie nr 14 1956) där vi får förklaring på varför polismän har så slitna byxknän!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>