Cowgirls

Det är knepigt med serier där teckningarna inte är något vidare. Jag tycker själv att det är en viktig del av serierna att teckningarna fungerar; det behöver inte betyda att de är vackra, eleganta eller skickligt gjorde, bara att de passar till serien ifråga. På senaste tiden har jag skrivit om bland annat Mats Jonsson som är en typisk ”fult” tecknande serieskapare, och som jag skrev då var boken Mats kamp läsvärd trots teckningarna, inte på grund av dem, men i hans tidigare serier har jag inte kunnat bortse från dem när jag läst.

Och Karolina Bång som står bakom dagens bok, Cowgirls, är inte heller någon som vinner mitt gillande genom teckningarna. Det ser ut som snabbt nedplitade illustrationer från ett skissblock mer än färdiga seriesidor, vilket ibland kan ge serier en energikick på grund av spontaniteten, men här känns det mer amatörmässigt än något annat. Jag tror jag hade haft en annan åsikt om det hade varit ett fanzine men nu när det är en inbunden bok skär teckningarna sig mot den yttre presentationen på ett olyckligt sätt.

För innehållet är annars inte alltför dumt. Det är verkligen inte fråga om något djupsinnigt för här är det sex för hela slanten som gäller, på alla sätt man kan tänka sig. Kortare berättelser varvas med konsumentupplysning som Trekant – Från flört till aktion! och BDSM – Tips och trix!, allt med cowgirls i huvudrollerna. Det är som all rakt-på-erotik där handlingen spelar mycket liten om ens någon roll lite tröttsamt i längden, men det allestädes närvarande goda humöret räddar det hela; utan det (och konsumentupplysningsdelarna!) hade det varit alltför likt en samling slentrianmässiga sexnoveller, låt vara med lite ovanligare huvudpersoner.

Sammanfattningsvis är det en bok som skulle tjänat på att presenteras i ett annat format; 136 inbundna sidor till ett butikspris av 199:- känns helt fel för de här serierna, tyvärr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>