Tidsspegeln: Tore Ehrling i Vilda västern!

På 40- och 50-talen var Tore Ehrling en av de populäraste orkesterledarna i Sverige. Och om vi ska tro serietidningen Texas nr 15/54 så räckte denna popularitet ända till Vilda västern, ty Texas Slim och hans kompisar dansar här till Ehrlings musik!
Ändå ligger det nog närmare att tro att det var någon på Press & Publicitys redaktion som gillade Tore Ehrling!

Texas Slim var en västernparodi av den amerikanske tecknaren Ferd Johnson. Han började med serien redan 1925 samtidigt som han assisterade Frank Willard på dennnes skämtserie Moon Mullins, som Johson sedan gradvis tog över. Vid Willards död 1958 fick Johnson börja signera Moon Mullins och samtidigt valde han att lägga ner Texas Slim.
I Sverige fick Slim endast en kortare sejour som utfyllnadsserie.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>