Ariol – Happy as a Pig…

Ariol 3 - Cover

Kort blänkare häromsistens, ännu kortare blänkare nu, men jag kan inte låta bli att rekommendera en serie jag redan skrivit om två gånger: Barnserien Ariol, skriven av Emmanuel Guibert och tecknad av Marc Boutavant. Den tredje boken på engelska kom ut alldeles nyligen, Happy as a Pig…, och serien blir bara bättre och bättre. Ariol och hans kompis Ramono fortsätter med sina små vardagsäventyr: De slåss om TV:n med Ramonos storasyster Porky; de åker till stranden tillsammans med Ariols morfar (farfar?); de redovisar ett grupparbete om vulkaner tillammans med Bizzbilla i skolan.

Det hela känns förunderligt fräscht och förunderligt äkta; om du frågar en säg 7-8-årong om vad de gjort idag kommer du få en berättelse som låter precis såhär. Och det menar jag som beröm, inte som kritik för att historierna saknar poäng eller styrsel. Istället känns de bara som om Guibert och Bouavant hittar precis rätt balans mellan barns konstlöshet i sitt berättande och en konstnärs touch i framställningen. Alldeles utmärkt!

Ariol 3 - Kärlek

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>