the gods lie.

Några korta ord om en kort serie idag: Kaori Ozakis the gods lie., en serie om sommaren då de 11-åriga klasskamraterna Natsuru och Rio blir vänner. Ingen av dem har egentligen några andra vänner i klassen; Natsuru som bor ensam med sin mamma fokuserar på fotbollen, medan Rio är mer av ett mysterium. Av en händelse pratar de en dag, och efter det söker de trevande kontakt med varandra. Natsuru är en smula mer omogen och inser inte ens själv att han attraheras av Rio, medan Rio är mer kantig och inte vågar släppa på kontrollen eftersom hon tror att allting i så fall kommer gå katastrofalt illa.

Det visar sig att Rio har goda skäl till sin försiktighet, och serien balanserar på ett beundransvärt mellan Rios större tragedi, Natsurus mindre, och värmen i hur Natsuru och Rio fumligt hjälper varandra när de inte kan be de vuxna om hjälp. Rio är nästan vuxen själv, och det är hjärtskärande att se hur hon försöker bemästra en omöjlig situation. Det är en mycket lågmäld historia, berättad medelst små penseldrag, och det är ytterligare ett bevis på att förlaget Vertical kan hitta verkliga pärlor när det anstränger sig, och pärlor som få andra manga-utgivare skulle ge chansen.

Jag tror det är allt jag tänkte säga om the gods lie., förutom att jag är glad att jag chansade på att köpa den; mina chansningar i bohandeln går inte alltid hem, men den här gången gjorde den det :-)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>