Sista kapitlet i Krönikan!

Det sista numret av Fantomen Krönika har utkommit. Det var 1993 som denna udda repristidning började utges och i löpande numrering har man nu kommit fram till utgåva 100.
Från början var utgivningen kronologisk i så motto att man började med äventyr gällande den förste Fantomen (som levde på 1500-talet) och gick sedan framåt i tiden. År 2001 hade man kommit fram till nuvarande Fantomens far och valde då att backa utgivningen och börja om med äventyr som utspelades på 1500-talet. Detta skifte, som skedde i nr 46, markerades med att omslagen försågs med en romersk tvåa.
I nr 48 bröt man kronologin för ett temanummer där även den nuvarande Fantomen medverkade. Temanumren blev sedan allt mer frekventa, speciellt som man år 2005 hade hunnit komma in på tredje varvet i den kronologiska ordningen! Efter nr 70 består Krönikan i princip enbart av temanummer.
Det nyss utkomna nr 100 har tema Ulf Granberg och innehåller historier skrivna av ”gammelredax” himself. Dessutom har man lagt in ett par sidor med exempel på de cameoroller Granberg haft i olika Fantomenäventyr under årens lopp! Temat är onekligen en mycket passande avslutning på Krönikan. Frid över dess minne!

Fantomen Krönika nr 1 från 1993. Den som samlat alla krönikor har fått en utsökt kollektion omslag, målade av Hans Lindahl!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>